Flexound keräsi enkelirahoitusta lähes miljoonan - luvassa juhlaHUMUa

26 January 2017

Lehdistötiedote 26.1.2017

Flexound keräsi enkelirahoitusta lähes miljoonan - luvassa juhlaHUMUa

Suomalainen startup-yritys Flexound Systems on kerännyt rahoitusta suomalaisilta ja kansainvälisiltä enkelisijoittajilta 900.000 euroa. Äänituntumateknologian globaali uranuurtaja järjesti suunnatun annin loka-joulukuussa 2016 kasvuharppauksen rahoittamiseksi. Flexound esittelee uuden älytyynynsä HUMUn uuden teknologian kauppapaikka Indiegogossa helmikuun alussa. Suomalainen huippukeksintö tuo digiviihteen ja musiikin kuluttamiseen mukaan tuntoaistin.

Espoolaisen Flexound Systemsin kehittämä teknologia muuntaa ääniaallot myös ihmisen tuntoaistilla koettavaksi, äänituntumaksi. Patentoitu keksintö on mullistamassa tapamme kuluttaa audiovisuaalista viihdettä, kuten elokuvia, pelejä ja musiikkia. Musiikin ja äänet voi Flexoundin avittamana paitsi kuulla, myös tuntea iholla ja kehossa.

”Äänituntumalla on runsaasti eri sovellusalueita, mutta tuotekehitys ja markkinoille meno vaatii resursseja. Viime vuonna investoimme älytyyny HUMUn kehittämiseen. Nyt saadun rahoituksen turvin pystymme viemään sen suoraan kansainvälisille markkinoille. Kasvu vaatii rohkeutta, rahoitusta ja paljon työtä”, Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro kertoo. ”Sinivalkoinen HUMU on kunnianosoituksemme juhlahumun Suomelle”.

Yhtiön osakkeenomistajina on lähes kaksikymmentä yksityisiä sijoittajaa Suomesta, USAsta ja Kiinasta. Flexoundin osakkaisiin kuuluu mm. Timo Syrjälä, Jeff Hua Bi sekä Timo Ritakallio. ”Sijoittajia kiinnosti Flexoundin markkinapotentiaali. Olemme todella iloisia saamastamme rahoituksesta ja luottamuksesta. Kansainvälinen osakastiimimme on parhaita valttejamme maailmanvalloituksessa”, toteaa Heinaro.

Kahdessa vuodessa Flexound on tuotteistanut äänentoistokeksintönsä. Syksyllä 2015 yritys esitteli terapia- ja hyvinvointisegmentille suunnatun Taikofon -äänituntumasoittimen, jota on valmistettu piensarjatuotantona ja myyty Suomessa sekä Pohjoismaissa. Uusi tuote HUMU on saatettu nyt sarjatuotantokelpoiseksi, mikä mahdollistaa pääsyn myös kuluttajaelektroniikan jakelukanaviin.

Flexound HUMU Smart Cushion tulee saataville Indiegogo-sivustolla helmikuun alussa.

Lisätietoja:

www.flexound.com www.humu.fi www.taikofon.fi

Mervi Heinaro
CEO, Flexound Systems
[email protected]
040 533 1000

Flexound Systems Oy on espoolainen kasvuyritys, jonka patentoima äänituntumateknologia muuttaa äänen paitsi korvin kuultavaksi niin myös iholla ja keholla aistittavaksi moniaistiseksi elämykseksi. Flexound voitti kesäkuussa 2016 pääkaupunkiseudun KasvuOpenin, palkittiin kunniamaininnalla lokakuun valtakunnallisessa finaalissa ja valittiin SLUSH100-yritykseksi joulukuussa. Flexoundilla on kaksi valmista tuotetta: viihtymiseen ja rentoutumiseen suunnattu HUMU sekä terapia- ja hyvinvointisegmentille tarkoitettu Taikofon.