Suomalaiset startupit Saksaan

22 December 2017

Lehdistötiedote 22.12.2017

Suomalaiset startupit Saksan suurimman sisustus-ja kalustemessujen ”Let´s be smart” älykoti- ja työympäristökohteeseen

Kolmen suomalaisen startup yrityksen osaaminen ihastutti ja vakuutti sisustus-ja kalustemessu IMM-organisaation, joka kutsui yritykset mukaan 800m2 ”Let´s be smart” älykoti ja työympäristökohteeseen. IMM on Kölnissä, Saksassa vuosittain järjestettävä Euroopan suurin sisustus-ja kalustemessu. Tänä vuonna 15.-21. tammikuuta tapahtumaan odotetaan yli 150 000 alan ammattilaista ja kuluttajaa.   

Asuin- ja julkitilojen rakentamisen, sisustamisen ja kalustamisen suunta kasvaa rajusti kohti älykkäämpien teknologisten ratkaisujen käyttöä. Taustalla ovat asumisen ja työskentelyn käyttäytymismuutokset kuten yksilöllisyys, turvallisuus, tilojen palveluistuminen, senioriasuminen ja arjen eskapismi viihteen avulla. Älykkäät tilat ja kalusteet helpottavat kodin ja tilojen sopeuttamista eri tarpeisiin, mieltymyksiin ja elämäntilanteisiin perinteisesti suunniteltuja staattisia tiloja ja kalusteita paremmin. Tulevaisuudessa jokainen fyysinen tila ja kaluste saa osakseen näkymättömästi integroidun ja lisätyn digitaalisen kerroksen ja ”kaksosen”. Tähän ilmiöön nojaa myös mukaan kutsuttujen suomalaisten startup yritysten kasvu ja menestys.

“Let´s be smart” – 800 neliön älykoti osasto

Turvallisuuden ja energiaälykkyyden rinnalla 2018 Saksan IMM messuille rakennettu 800m2 alue ja reaalikokoinen koti esittelee tämän hetken innovatiivisimmat tuotteet, ratkaisut ja toteutukset esteettömästä asumisesta, kotitoimistoista, elämäntyyleistä ja viihdekäytöstä. Mukaan kutsutut suomalaiset startupit kattavat laajasti kaikki nämä ratkaisualueet.

”Olemme tehneet yhteistyötä ja seuranneet jo pitkään suomalaista muotoilua ja innovatiivisuutta funktionaalisesti älykkäiden tila-ja kalusteratkaisujen suhteen. Nyt rinnalle on noussut myös viihdekäytön ja elämäntyylin ratkaisut. Erityisesti pidämme ennakkoluulottomuudesta ja intohimosta jolla suomalaiset suhtautuvat huipputeknologian integrointiin arjesta tuttuihin asioihin, tiloihin ja kalusteisiin. Pidämme sitä oikeana suuntana", sanoo Christoph Flötotto, CEO, Let’s be smart.

Suomalaiset mukana Suomi 100 hengessä. Yhdessä.

Suomalaisyritykset ovat otettuja kutsusta Let´s be smart -älykotikohteeseen. Mukaan pääsy messujen kuumimmalle aihe-alueelle takaa mahdollisuuden näkyä isolle joukolle potentiaalisia yhteistyökumppaneita, alan ammattilaisia, kuluttajia ja mediaa.

”Suomi 100 hengessä tässä mennään yhdessä ja  kasvu on kaikkien juttu. Tavoitteenamme on vahvistaa Suomen laajaa design, teknologia ja start-up mainetta ja nostaa tuttujen osaamisalueiden kuten ympäristöteknologian ja pelialan rinnalle uusi klusteri älykotien ja tilojen sisustamisesta ja kalustamisesta", sanoo Smartblock Oy:n toimitusjohtaja Janne Orava.

Suomalaiset 2018 Let´s be smart yritykset

Artome Oy - Artome-älykalusteet luovat  elämyksen kotiin, hotellihuoneeseen tai kokoustilaan.  Artomen idea on sulauttaa media-elektroniikka älykalusteisiin ja jotka tulevat toimimaan alustana erilaisiin sosiaalisiin kohtaamisiin.

Artome Home- älykalusteisiin on piilotettu korkealuokkainen äänentoistotekniikka, jolloin TV-taso muuntuu kotiteatteriksi, sohva kotiteatterin langattomiksi surround-kaiuttimiksi sekä lipasto langattomaksi kaiuttimeksi.

Artome Business – integroi kokoustilan tekniikan kalusteisiin ja sen ansiosta sinun ei tarvitse määrittää tilan käyttötarkoitusta etukäteen, vaan voit tehdä mistä tahansa tilasta kokoustilan hetkessä. Artome.fi

Flexound – Flexound The Augmented Audio Company™ mullistaa tavan, jolla voimme kokea audiovisuaalisen viihdesisällön. Yrityksen patentoitu äänituntumateknologia lisää musiikin, pelien, elokuvien ja äänikirjojen äänikokemukseen rinnalle fyysisen kosketuksen ja tunteen. Augmented audio -äänituntumateknologia haastaa äänen laadussa ja kokemuksena perinteisen kaiutinteknologian ja se on helposti integroitavissa kalusteisiin ja tiloihin muodostamaan fyysinen, rentouttava, intensiivinen ja ympäristöä häiritsemätön lähikuuntelukokemus. Messuille Flexound osallistuu kahdella tuotteella. HUMU Augmented Audio Cushion™ on kuluttajille viihdekäyttöön suunniteltu äänituntumatyyny ja TAIKOFON™ on yhtiön kehittämä terapiakäyttöön tarkoitettu hoitotuote. Flexound.fi, humu.fi, taikofon.fi         

Smartblock Oy - Smartblock Oy luo akustoituja ja liikuteltavia työtilakuutioita kohtaamisiin ja keskittymistä vaativaan työhön. Tuhannet ihmiset Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa käyttävät kotimaisia Smartblock työtilakuutioita palavereihin, yksilötyöskentelyyn ja erilaisiin nopean kohtaamisen tarpeisiin. Innovatiivisiin Smartblock-kohtaamistiloihin luottavat niin Tieto, KONE, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kuin myös Microsoft. Kaikki Smartblock-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Helsingissä. Smartblock Oy on perustettu vuonna 2015. www.smartblock.fi

Mediatiedustelut:

Artome Oy, Toni Parikka, CCO, 040 529 1821, [email protected]

Flexound Systems Oy, Mervi Heinaro, CEO, 040 553 1000, [email protected]

Smartblock Oy, Janne Orava, toimitusjohtaja, 040 820 4842, [email protected]